2014.05.06.
00:21

Írta: Matracom

Bonell rugós matracok, zsákrugós matracok

Zsákrugó

 

Mára igen elterjedtek lett a zsákrugós matrac, matracok. De mi is az a zsákrugó? És miért jó a zsákrugós matrac?

A zsákrugó vagy más néven táskarugó vagy tasakrugó a bonnel rugóhoz hasonlóan, már több, mint 100 éves technológia, viszont a bonnelrugó után jelent meg. A zsákrugó előnye, hogy mindegyik rugó egy zsákban van, egy kis tasakban és a rugók csak a mellette lévővel vannak összekötve. Viszont itt nem az acélrugókat kötötték össze, hanem a zsákok, amiben van a rugó forrasztották össze. Ennek a megoldásnak az előnye a pontelasztikusság, a rugók egymástól független mozgása. Ez azt eredményezi, hogy a test sokkal jobb alátámasztást fog kapni, jobban leköveti azt. A táskarugós, vagy zsákrugós matracok zónázhatósága is jobban megoldható, így ezek a matracok gyakran 5 és 7 ergonómiai zónát is kapnak.

A zsákrugós matracok rugók száma is több, mint a bonell rugós matracokéban. Vagyis elmondhatjuk, hogy a zsákrugós matracok korunk legfejlettebb rugós matracai, mint formalekövetés, mint rugók száma miatt. A zsákrugós matracoknál jelentősen csökken a matrac áthullámzása, amit megismerhettünk matracok bonell rugós változatánál.

 

Bonell rugó

A bonnel rugós matrac az 1800-as évek végén jelent meg, de csak az 1900-as évek elején terjedt el ez a matrac fajta. A bonellrugós matracok rugói egy tölcsér alakra hasonlítanak, általában szélesebb, mint a zsákrugó, ezért kevesebb rugó található a matrac belsejében. A bonell rugónak a legnagyobb előnye a masszaívvitás, mivel mindegyik rugó össze van drótozva mindegyikkel, így egy egységes rugós vázat kapunk

A bonell rugós matracok előnye a hátrányai is, ezáltal az egységes rugótestnél nagyobb lesz az áthullámzás, mint amit eddig is tapasztalhattunk a bonell rugós matrac esetében. Több fajta bonell rugót különböztethetünk meg, mivel eltérhet a rugó vastagsága és spirál száma is. A bonell rugók vastagsága 1,7 mm és 2,4 mm között mozognak.

Általában a leggyakoribb a 2.2 mm vastagságú bonell rugó. Azok a bonell rugós matracok, ahol a rugó vastagsága 1,7 mm, ott vigyázni kell, mert nem feltétlen lesz tartós egy nagyobb súlyú ember alatt. A matracom.hu webáruházban csak masszív jó minőségű bonell rugós matracok kerültek forgalmazásba.

 

Konfor Flora bonellrugós matrac 

A Konfor Flora egy  24 cm magas bonell rugós matrac. A Konfor Flora matrac tökéletes választás azoknak akik egy kemény matracon szeretnek aludni. A Flora matrac strapabíró 140 kg-ig terhelhető. A matrahuzat egy csúszásmentes, antiatkás textil anyag, a téli-nyári oldalas réteggel párosítva nyújtja a kényelmes, kiváló ár-érték arányt képviselő matracot. A gyártó a matrcra 10 év garaniát vállal. Az oldalszellőzésről 4 db légkapszula, a könnyen kezelhetőségről 4 db függőleges hordozófül gondoskodik.

 

Konfor Pocket 5 Zone zsákrugós matrac

A Konfor cég legújabb 5 zónás táskarugós matraca a Pocket 5 zone. A matrac 24 cm magas és 5 ergonómai zónával rendelkezik, hogy a gerincet megfelelően alátámassza. A 5 zónás matrac félkemény érzetet kelt alvás közben. Tőkéletes pontrugózásának és az 5 ergonómiai zónájának köszönhetően az új Konfor táskarugós matrac gyorsan népszerűvé vált a vásárlók körében. A Konfor Pocket 5 Zone matrac 120 kg-ig terhelhető és 10 év garanciát vállal rá a gyártó.

 

Szólj hozzá!

Címkék: matrac matracok rugós matrac bonell rugó konfor zsékrugó tasakrugó rugós matracok Konfor pocket 5 zone